Što je klimatizacija?

SVJEŽINA, ČISTOĆA I UDOBNOST U VAŠEM DOMU –
ČETIRI GODIŠNJA DOBA, A JEDNA KLIMA

Klimatizacija je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom zraka.

Hlađenje: klima sustavi pružaju preciznu kontrolu temperature. Uvijek možete stvoriti okruženje u kojemu se osjećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osjećate svježe i aktivno čak i u najekstremnijim vanjskim uvjetima.

Grijanje: klima sustavi mogu pružiti i grijanje. Možete uživati savršeno konstantnu temperaturu tijekom cijele godine, bez obzira na vanjske uvjete. To je ekološki prihvatljiva alternativa za tradicionalne načine grijanja zbog toga što energiju vanjskog zraka prenosi (zagrijanog) u unutrašnjost prostora.

Pročišćavanje: klima uređaji mogu proizvesti svjež, čisti zrak. Naši su uređaji opremljeni posebnim filterima koji apsorbiraju nečistoću, prašinu, dim… iz zraka. Prema potrebama korisnika, razina pročišćavanja može se i povećati. Pročišćavanje i filtriranje preporuča se osobama s alergijama.

Odvlaživanje: U režimu hlađenja klima uređaj može odvlaživati zrak, pružajući osjećaj kvalitetnijeg i svježeg zraka. Pažnju treba obratiti i na činjenicu da pravilna razina vlage sprečava širenje lišajeva i plijesni, što opet ima pozitivan utjecaj na osobe s alergijom. Ljudsko biće osjeća da je razina od 40 do 60 % ugodna razina vlage.

Ventilacija: Ventilacija može biti u ugrađena u sustav klima uređaja. Uzimajući zrak iz unutrašnjosti prostorije ventilacija potom ubacuje svjež, pročišćen vanjski zrak. U međusezoni, kada klimatizacija nije potrebna, ventilacija može raditi zasebno i biti vrlo korisna.